João Pessoa


João Pessoa

’s Ochtends zijn we naar João Pessoa gereden, de hoofdstad van de staat Paraíba. Onder leiding van een gids hebben we een stadstour langs alle highlights gemaakt. ’s Middags zijn we bij een fabriek gestopt om te lunchen, waar we eveneens een rondleiding krijgen in een oude fabriek waar de drank Volúpia wordt gemaakt. Na de lunch gaf een dansgroep nog een grappig optreden van de lokale folklore.
Onderweg naar Nova Jerusalem wees de gids ons op een gevangenis van een lokaal dorpje. We stapten uit en hij ging vragen of we binnen een kijkje mochten gaan nemen. Dit wordt nooit toegestaan, maar wij hadden het ‘geluk’ bij de poort naar binnen te mogen gluren. Op een afstand van ongeveer vijf meter stonden we ineens oog in oog met tientallen gevangenen, die allemaal, met zijn achten opeengepakt in cellen van 10 m2, zitten voor moord. De gids vertelde dat ze daar nog wel 20 of 30 jaar zullen zitten en dat ze 1x per dag mogen ‘luchten’ op het pleintje. De gevangenen staarden ons indringend aan en na 30 seconden wisten we niet meer zo goed wie nou wie stond te bekijken, dus met een raar gevoel zijn we ook maar gauw weer weggegaan. Indrukwekkend om even tussendoor te zien, maar gelijk ook erg vreemd om daar zo te staan..

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s